13 Temmuz 2014 Pazar

Cumhurbaşkanı Adayı Selahattin Demirtaş


Demirtaş, halkların kardeşliği temelinde hareket eden, geleceğe umutla bakmamıza sebep olan bir cumhurbaşkanı adayı; çünkü davranışı ve duruşu ile dilinden düşen her kelimenin hakkını veriyor.


Cumhurbaşkanı adayı Selahattin Demirtaş ve beraberinde HDP Grup Başkanvekili İdris Baluken, HDP Mardin Milletvekili Erol Dora ve HDP Eşbaşkan Yardımcısı Ayhan Bilgen'den oluşan heyet, Alevi örgütleri temsilcileriyle Serçeşme Cemevi'nde bir toplantı gerçekleştirdiler.

Toplantıya; Alevi Kültür Dernekleri, Pir Sultan Abdal Kültür Derneği, Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı, Hubyar Sultan Alevi Kültür Derneği, Garip Dede Dergahı, Gazi Cemevi Vakfı, Hacı Bektaş Veli Eğitim Kültür Derneği, Özgür Demokratik Alevi Derneği, Pir Sultan Abdal Gazi Cemevi, Kızılırmak Derneği Federasyonu, Ankara, Dersimliler Derneği ve Divriği Kültür Derneği temsilcileri katıldı.


Toplantının ardından açıklama yapan Demirtaş, “Cumhurbaşkanı adayı olmam vesilesiyle, bu kampanya içinde bir kez daha tarihi, köklü bir sorun olan Alevi toplumunun sorunu bir kez daha gündeme gelsin. İkinci geliş nedenim ise Alevi toplumunun demokrasi, özgürlük ve barış mücadelesine sunduğu katkılardan dolayı teşekkür etmek amacıyladır. Hiç kimseyi mahcup etmeyecek bir duruşu sonuna kadar sürdüreceğiz. İlkelerimiz asla ucuz siyasette pazarlık konusu olmayacaktır. İlkelerimiz bir aylığına savunabileceğimiz ilkeler değildir. Bu ilkeler HDP'den de kıymetlidir, benden de kıymetlidir. Alacağımız oy oranı elbette ki önemlidir ancak tek başına belirleyici değildir. Cumhurbaşkanı olamasak da ilkelerimizi savunmaya devam edeceğiz. Cumhurbaşkanlığı seçimi her şey değildir ama hiçbir şey de değildir. Özgürlük, demokrasi, eşit yurttaşlık ve barış umudunu büyüterek her halükarda kazanan biz olacağız” dedi.


“Alevilerin vereceği her karar benim açımdan değerlidir” diyen Demirtaş’a, Aleviler de demokrasiye sahip çıktıklarını gösterecek ve cumhurbaşkanlığı seçiminde Selahattin Demirtaş’a destek verecek.


13 Temmuz 2014


Alevi Nefesi

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.